taart

Ijstaart

Wat is een makkelijke taart om te maken voor een verjaardag die altijd succes geeft? De ijstaart! Zelfs in de winter zal de visite ervan smullen!
Maar hoe begin je? Simpel, haal eerst de ingrediënten in huis en zoek daarbij vooral even naar de KlopKlop. Vervolgens begin je of de avond ervoor of 2 dagen ervoor.

Benodigdheden:

  • 4 Eiwitten
    (eigeel weggooien, doe elk ei dat goed lukt gelijk in de bak, en de nieuwe apart…
    anders kun je alles weggooien als het mis gaat)
  • 250 gram suiker (gewoon kristalsuiker)
  • 2 pakjes vanillesuiker (per 5 pakjes te koop)
  • 2 pakjes klopklop (in 1 pakje zitten 2 zakjes)
  • 320 ML melk (zie klopklop pakjes, per zakje 80 ml nodig)
  • 26 cm ronde springvorm (de siliconen taartvormen zijn handiger)
  • Slagroom, nootjes, chocolade versiering of chocola topping
  • Boter
  • Poedersuiker

Werkwijze:

  • Klop de eitwitten met de suiker en de vanillesuiker stijf.
  • Leg een vel aluminiumfolie op een bakblik met de glanszijde naar boven.
  • Smeer de folie in met boter, bestrooi het daarna met poedersuiker, smeer vervolgens de vanillesuiker/eiwit massa over de bakplaat (niet te dun, niet heel dik)
  • Bak dit ongeveer een half uur op 150 graden, en kijk of het van binnen ook hard is, zo niet nog een keer 10 minuten op 150, evt andere instellingen gebruiken, dit ligt aan je oven.
  • Heb je een klein combi oven kan het ook in 2 keer, in bijv 2 ovenschalen ipv bakplaat.
  • Wanneer dit van binnen hard is, en op sommige plaatsen licht aangebrand, zodat je wat caramelvorming hebt is het goed.

 

Even laten afkoelen of de volgende dag pas verder gaan.

  • Gooi de 4 zakjes klopklop in een kom, met 320 ml melk en volg de instructies op het pak. (4/5 min met de mixer)
  • Beleg nu de springvorm met de eerder gemaakte stukken eiwitkoek en besmeer steeds een laag met de klop klop.
  • Doe dit 3 lagen op elkaar
    (extra tip: doe stukjes chocola of caramel tussen de 3 lagen)

 

Laat dit 1 dag invriezen of een nacht.

Serveren:

Vlak voor het opdienen alvast uit de vriezer halen. Eventueel kun je het versieren met slagroom, nootjes, chocoladevormpjes (bv blaadje) of geschaafde chocola. Een andere mogelijkheid is een chocolade topping, gebruik geen glazuur, dit werkt niet vanwege de kou.

Maak jouw eigen website met JouwWeb