koekjes

Amsterdamse pitmoppen

Bereiding

  • Roer de boter tot room en roer de suiker erdoor. Roer vervolgens het ei, de citroenschil, het zout en het met de bakpoeder gezeefde bloem door.
  • Kneed als tot een stevig zandtaartdeeg.
  • Vorm er een bal van, wikkel het in folie en laat een uur of 2 rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat
  • Rol de deeg in lappen van ongeveer een halve centimeter. Snijd in vierkantjes van 3x3 cm of steek vormen uit het deeg.
  • Roer een eierdooier los en bestrijk de koekjes. Leg op elk koekje een aantal halve amandelen.
  • Leg op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen. Eet smakelijk.



Ingredienten

  • 150 gram boter,
  • 150 gram suiker,
  • 1 ei,
  • citroen, geraspt schil van een kwart citroen
  • snufje zout,
  • 1 mespunt bakpoeder,
  • 250 gram bloem,
  • 1 ei, alleen de dooier
  • 100 gram amandelen, gepelde

Chocolade koekjes

Bereiding

Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron tot het vloeibaar is. Klop het ei goed los en meng de suiker en de boter er door. Zeef de bloem boven dit mengsel en ga alles goed doorkneden met je handen (lekker knoeien!). Bestuif hiervoor het aanrecht met een beetje bloem, want het deeg kan nogal plakken. Rol met de deegroller de bal uit tot een plak van ongeveer 4 mm dik.Steek de koekjes uit met je favoriete vormpjes en leg zo op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes op 150 graden in ongeveer 20 minuten gaar. Haal ze voorzichtig van het bakblik en laat ze afkoelen. Smelt de witte chocolade en teken gezichtjes met een sateprikker op de koekjes.

Ingredienten

  • 100 gram chocolade, puur
  • 80 gram witte bastardsuiker,
  • 100 gram boter,
  • 1 ei, klein
  • 50 gram chocolade, wit, om te versieren
  • 1 zakje vanille suiker,
  • 170 gram bloem,

en smullen maarTong uitsteken